hans erik balkom 

  

 

1 maj 2009

 

Fackets övergödda buksvin är småföretagarnas värsta gissel

 

Inte ens socialisternas värsta storkäft i modern tid, Mona Sahlin stod ut med att vara egenföretagare mer än någon månad

Av enkla sysselsättningsskäl ägnar sig myndigheterna alltjämt åt att dränka företagare i blanketter. Alliansregeringen har haft ett gigantiskt helvete med att försöka ”avblankettisera” myndigheter och de verk som inte ens orkar samordna sina utskick. Statliga postens intäkter och rörelseresultat är ju direkt beroende av att dessa myndigheter upprätthåller volymerna. Att detta drabbar företagare som skall tjäna ihop till inte bara sina egna löner utan även till en armé av tärande offentliganställda, bekymrar inte socialistpacket.

 

LO saknar existensberättigande

Med LO i ryggen trakasserar fackets gorillor unga och driftiga entreprenörer som just slutat skolan och försöker livnära sig på exempelvis små salladsbarer. Gäster som ville stötta den unga kvinnans goda initiativ i Göteborg, fick ett vulgärt plakat uppkört i ansiktet på väg in till sin måltid. De vågade inte gå dit igen och följdriktigt har en omvittnat trivsam arbetsplats tvingats lägga ner sin verksamhet.

 

Inte sedan Axel Strands eller Arne Geijers dagar, möjligen även under Gunnar "brynet" Nilssons tid, har LO haft ett berättigande på egna meriter. Med Stig "fittstimmet" Malm tydliggjordes organisationens svårigheter att samordna förbunden. Under Bertil ”dää' jääser” Jonsson, började medlemsavhoppen att ta fart på allvar för att numera ha ökat till regelrätta strömavhopp med tultan Vanja Lundby Wedin i den groteska LO-borgen. Arbetstagarna anser således att överförmyndaren LO inte längre behövs!

 

»  Skriv gärna vad Du tycker på denna länk. Ditt inlägg publiceras i dierkt anslutning till denna debattartikel.

 

© 2009-2017    Hans Erik Balkom     0762-19 91 00       e-postlänk